Placenta Behandelingen

De placenta

De placenta, ook wel de moederkoek genoemd, is een heel bijzonder orgaan. Het is van levensbelang voor je baby, maar het is ook heel goed voor jou. Want wist je dat je placenta vol zit met waardevolle voedingsstoffen en hormonen?

Het innemen ervan kan je veel voordelen opleveren, zoals:

 • minder pijn na de bevalling
 • het voorkomen van een postnatale depressie
 • minder bloedingen na de bevalling
 • het aanmaken van borstvoeding
 • een snel herstel na de bevalling
 • meer energie
 • het aanvullen van eventueel bloed- en ijzertekort, vitaminen en voedingsstoffen
 • de juiste hormonale ondersteuning voor jou en je baby in de eerste maanden na je bevalling

Bovendien kan het waardevol zijn om na de geboorte een tastbare herinnering te hebben aan je placenta. Bijvoorbeeld in de vorm van een print, die je na de bijzondere periode van zwangerschap en geboorte soms weer even herinnert aan de periode dat je baby in je groeide.

Bereidingsmethoden
Je placenta kan ik na de bevalling voor je capsuleren. De capsules, met daarin stukjes rauwe of gestoomde placenta, kun je innemen. Ik kan er een – lang houdbare – tinctuur van maken door een klein deel van je placenta in alcohol te drenken. Of ik kan er een balsem van maken, die niet alleen helend is voor jouw huid, maar ook voor die van je baby. Maar je kunt de placenta ook consumeren door er bijvoorbeeld een smoothie van te maken.

Douladaluz-homeDoor het prepareren van de rauwe placenta blijven voedingsstoffen en hormonen beter bewaard. De pillen die van de rauwe placenta zijn gemaakt, kunnen je een grotere energie boost geven dan de capsules met gestoomde placenta. Bij gebruik van deze capsules is het soms zelfs nodig om jezelf een beetje af te remmen. Vrouwen die hormoongevoelig zijn of een geschiedenis hebben van angst, depressie, moodswings of slapeloosheid kunnen te sterk reageren op rauwe capsules. In dergelijke gevallen is deze methode niet veilig.

Capsules die zijn bereid volgens de stoommethode maken het makkelijker om het ijzer uit de placenta op te nemen. Capsules met gestoomde placenta werken ook als een levenselixer, ze verwarmen en helpen de baarmoeder helen.

Douladaluz-homeEen klein deel van de rauwe placenta zet ik voor een periode van minimaal zes weken op alcohol. Dan verwijder ik de resten van de placenta en wat overblijft is een tinctuur, die je voor lange tijd kunt bewaren. Je kunt de tinctuur bijvoorbeeld innemen in perioden van ziekte of stress om je immuunsysteem een boost te geven. Of bij hormonale disbalans, zoals bij PMS of in de menopauze. En opgelost in water kun je de tinctuur als homeopathisch medicijn gebruiken om je baby tegen ziekte te beschermen.

 

Douladaluz-homeEen placenta-smoothie geeft je snel de energie die je nodig hebt om bij te komen van de bevalling. Deze power boost bereid ik door een stukje van je placenta te mengen met bijvoorbeeld rood fruit, kokosmelk/yoghurt of banaan.

 

Douladaluz-homeDoor het toevoegen van biologische bijenwas en natuurlijke oliën aan de gedroogde placenta, maak ik placenta balsem. Je kunt het gebruiken bij wondgenezing na een keizersnede (opbrengen als de wond dicht is), bij een perineum-litteken (opbrengen als hechtingen zijn verwijderd), tepelkloven, droge huid, eczeem en luieruitslag.

 

Om een blijvende herinnering te hebben aan het orgaan dat jou en je baby verbond, kan ik een print op papier maken van je placenta. Ook kan ik de navelstreng drogen om daar een blijvende herinnering van te maken.

 

Ik vraag je om zo veel mogelijk informatie over placenta consumptie te zoeken. Ik heb verschillende studie o.a. IPPA gedaan en onderzoeken gelezen. Ik verzeker je geweldig resultaten maar het gaat om je placenta en je lichaam. We zullen je wensen en de ins en uit van tevoren bespreken. Ook als ik niet je Doela ben kan ik je placenta prepareren.

 • Placenta Capsuleren (rauw, gestoomd of half-half)
 • Placenta tinctuur 100ml
 • Placenta balsem 2 x 50ml
 • Placenta smoothie
nl_NLNederlands