Privacy Statement – Privacyverklaring

Privacy Statement Doula & care provider Doula da luz

 

Doula da luz, doula and care provider, established at Vinkenstraat 3, 1013JL in Amsterdam, the Netherlands, is responsible for the processing of personal data as set forth in this privacy statement.

 

Contact details
Doula da Luz
Isabel Mercedes
Vinkenstraat 3
1013 JL Amsterdam
+31 648921157
info@douladaluz.nl 
https://www.douladaluz.nl 

 

Personal data that we process

 

Doula da Luz processes your personal data because you make use of our services and/or because you provide these data to us yourself. Below you will find an overview of the personal data we process:

 

  • first and last name
  • date of birth
  • address details
  • telephone number
  • e-mail address
  • bank account number
  • other personal data that you actively provide, for example in correspondence

 

Special and/or sensitive personal data that we process

 

Doula da Luz processes the following special and/or sensitive personal data about you:

 

  • health
  • citizen service number (BSN)

 

For what purpose and on what basis we process personal data.

 

Doula da Luz processes your personal data for the following purposes:

 

  • Processing your payment
  • To be able to call or email you if this is necessary in order to carry out our services
  • To deliver better and services to you
  • Doula da Luz also processes personal data if we are legally obliged to do so, such as data we have for our tax return.

 

Automated decision-making

 

Doula da Luz does not take decisions on the basis of automated processing on matters that could have (significant) consequences for individuals. These are decisions taken by computer programs or systems, without a human being (for example a Doula da Luz employee) in between.

 

How long we retain personal data

 

Doula da Luz does not retain your personal data longer than is strictly necessary to achieve the purposes for which your data are collected. We apply the following retention periods for the following (categories of) personal data:

 

Special personal data: this data will be deleted after the last (postpartum) visit I make as a birth doula or as a postnatal doula. This includes data about:

  • health
  • citizen service number (BSN)

Personal data (part 1): this data will be deleted after the last (postpartum) visit I make as birth doula or as postnatal doula. This includes data about:

  • surname
  • date of birth
  • address details
  • telephone number
  • e-mail address
  • bank account number
  • other personal data that you actively provide, for example in correspondence

Personal data (part 2): this data is kept for a maximum of 7 years for internal use (business operations & birthday calendar) and the creation of statistics by Doula da Luz. Appropriate organisational and technical methods are applied, such as password-protecting the folder containing this data. The data can also be used anonymously for external publication. This includes data about:

  • First name
  • First name baby
  • sex baby
  • date of birth baby
  • e-mail address
  • short summary birth

 

Share of personal data with third parties

 

Doula da Luz will not sell your details to third parties and will only provide them if this is necessary for the execution of our agreement with you or to comply with a legal obligation. We enter into an agreement with companies that process your data on our behalf in order to ensure the same level of security and confidentiality of your data. Doula da Luz remains responsible for these processing operations.

 

Cookies, or similar techniques, that we use

 

Doula da Luz only uses technical and functional cookies. And analytical cookies that do not infringe your privacy. A cookie is a small text file that is stored on your computer, tablet or smartphone the first time you visit this website. The cookies we use are necessary for the technical operation of the website and for your ease of use. They ensure that the website works properly and remember, for example, your preferred settings. They also enable us to optimise our website. You can unsubscribe from cookies by setting your internet browser in such a way that it no longer stores cookies. In addition, you can also delete all information previously stored in your browser settings.

 

Viewing, adjusting or deleting data

 

You have the right to view, correct or delete your personal data. In addition, you have the right to withdraw your consent to the data processing or to object to the processing of your personal details by Doula da Luz and you have the right to data transfer. This means that you can submit a request to us for the personal data that we collect. 

 

View, modify or delete data

 

You have the right to view, correct or delete your personal data. In addition, you have the right to withdraw your consent to the data processing or to object to the processing of your personal details by Doula da Luz and you have the right to data transfer. This means that you can submit a request to us to send the personal details that we have in our possession in a computer file to you or another organisation named by you.

 

You can send a request for inspection, correction, deletion, data treatying of your personal data or a request to withdraw your consent or objection to the processing of your personal data to info@douladaluz.nl. 

 

To ensure that the request for inspection has been made by you, we ask you to enclose a copy of your identity document with the request. In this copy, make your passport photo, MRZ (machine readable zone, the strip with numbers at the bottom of the passport), passport number and Burgerservicenummer (BSN) black. This is to protect your privacy. We will respond to your request as soon as possible, but within four weeks.

 

Doula da Luz would also like to point out that you have the option of submitting a complaint to the national supervisory authority, the Personal Data Authority. This can be done via the following link:

 

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

 

How we secure personal data

 

Doula da Luz takes the protection of your data seriously and takes appropriate measures to prevent misuse, loss, unauthorised access, unwanted disclosure and unauthorised modification. For example, the data on the Doula Denise (startup) disk is protected by FileVault(*). Files containing personal data are further protected by storing them in a password-protected folder.

 

If you have the impression that your data is not properly secured after all or there are indications of misuse, please contact Doula da Luz via info@douladaluz.nl 

 

(*) FileVault (FileVault 2) uses XTS-AES-128 encryption with a 256-bit code to help prevent unauthorised access to the information on the startup disk.

 

 

Privacyverklaring Doula da luz

Doula da luz, doula en zorgverlener, gevestigd aan de Vinkenstraat 3, 1013JL in Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:

Doula da Luz
t.a.v. Isabel Mercedes
Vinkenstraat 3
1013JL Amsterdam

+31 648921157
info@douladaluz.nl
https://www.douladaluz.nl

Persoonsgegevens die we verwerken
Doula da Luz verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:

• voor en achternaam
• geboortedatum
• adresgegevens
• telefoonnummer
• e-mailadres
• bankrekeningnummer
• overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie

Bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens die wij verwerken
Doula da Luz verwerkt de volgende bijzondere en/of gevoelige persoonsgegevens van jou:

• gezondheid
• burgerservicenummer (BSN)

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken.
Doula da Luz verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
• Het afhandelen van jouw betaling
• Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
• Om goedere en diensten bij je af te leveren
• Doula da Luz verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij hebben voor onze belastingaangifte

Geautomatiseerde besluitvorming
Doula da Luz neemt niet op basis van geautomatiseerde verwerkingen besluiten over zaken die (aanzienlijke) gevolgen kunnen hebben voor personen. Het gaat hier om besluiten die worden genomen door computerprogramma’s of -systemen, zonder dat daar een mens (bijvoorbeeld een medewerker van Doula da Luz) tussen zit.
Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Doula da Luz bewaart je persoonsgegevens niet langer dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld. Wij hanteren de volgende bewaartermijnen voor de volgende (categorieën) van persoonsgegevens:

• Bijzondere persoonsgegevens: deze gegevens worden verwijderd na het laatste (postpartum) bezoek dat ik breng als geboorte doula of als postnatale doula. Hieronder vallen gegevens over:
• gezondheid
• burgerservicenummer (BSN)
• Persoonsgegevens (deel 1): deze gegevens worden verwijderd na het laatste (postpartum) bezoek dat ik breng als geboorte doula of als postnatale doula. Hieronder vallen gegevens over:
• achternaam
• geboortedatum
• adresgegevens
• telefoonnummer
• e-mailadres
• bankrekeningnummer
• overige persoonsgegevens die je actief verstrekt bijvoorbeeld in correspondentie
• Persoonsgegevens (deel 2): deze gegevens worden maximaal 7 jaar bewaard voor intern gebruik (bedrijfsvoering & verjaardagskalender) en het maken van statistieken door Doula da Luz. Er worden passende organisatorische en technische methodieken toegepast, zoals het beveiligen van de map met deze gegevens met een wachtwoord. De gegevens kunnen tevens geanonimiseerd gebruikt worden voor externe publicatie, maar zullen dan eerst geanonimiseerd worden. Hieronder vallen gegevens over:
• voornaam
• voornaam baby
• geslacht baby
• geboortedatum baby
• e-mailadres
• korte samenvatting geboorte

Dele van persoonsgegevens met derde

 Doula da Luz verkoopt jouw gegevens niet aan derden en zal deze uitsluitend verstrekken indien dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met jou of om te voldoen aan een wettelijke verplichting. Met bedrijven die jouw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een bewerker overeenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van jouw gegevens. Doula da Luz blijft verantwoordelijk voor deze verwerkingen.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken

Doula da Luz gebruikt alleen technische en functionele cookies. En analytische cookies die geen inbreuk maken op je privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op jouw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en jouw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heb je het recht om je eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van jouw persoonsgegevens door Doula da Luz en heb je het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat je bij ons een verzoek kan indienen om de persoonsgegevens die wij van jou beschikken in een computerbestand naar jou of een ander, door jou genoemde organisatie, te sturen.

Je kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering, gegevensoverdraging van je persoonsgegevens of verzoek tot intrekking van je toestemming of bezwaar op de verwerking van jouw persoonsgegevens sturen naar info@douladaluz.nl

Om er zeker van te zijn dat het verzoek tot inzage door jou is gedaan, vragen wij jou een kopie van je identiteitsbewijs met het verzoek mee te sturen. Maak in deze kopie je pasfoto, MRZ (machine readable zone, de strook met nummers onderaan het paspoort), paspoortnummer en Burgerservicenummer (BSN) zwart. Dit ter bescherming van je privacy. We reageren zo snel mogelijk, maar binnen vier weken, op jouw verzoek.

Doula da Luz wil je er tevens op wijzen dat je de mogelijkheid hebt om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link:

https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen

Doula da Luz neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Zo zijn de gegevens op de (opstart)schijf van Doula Denise beveiligd met FileVault(*). Bestanden met persoonsgegevens worden nog eens extra beveiligd door deze op te slaan in een map die beveiligd is met een wachtwoord.

Als jij het idee hebt dat jouw gegevens toch niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op met Doula da Luz via info@douladaluz.nl

(*) FileVault (FileVault 2) maakt gebruik van XTS-AES-128-codering met een 256-bits code om onbevoegde toegang tot de informatie op de opstartschijf te helpen vermijden.