Acupunctuur

Ik gebruik graag acupunctuur om zelf in balans te blijven. Ik heb veel mooie resultaten gezien van clienten die soms overtijd zijn en bij wie de weeën niet op gang willen komen. Sommige mensen vinden de bevalling te spannend en blijven ‘in hun hoofd’. Dan maken we een plan van aanpak met onder andere Massage’s, Moxa, Acupressuur en een paar afspraken met de Acupuncturist


Acupunctuur is tijdens de zwangerschap zeer gunstig, omdat het helpt om veel van de typische ongemakken van deze periode te verlichten, van rugpijn en hoofdpijn tot problemen met de bloedsomloop. De acupunctuur maakt het mogelijk om de functies van het lichaam opnieuw in balans te brengen.

Er zijn geen contra-indicaties of bijwerkingen en het kan een ideale behandeling zijn tijdens de zwangerschap.

De typische ongemakken van de zwangerschap die met acupunctuur geholpen kunnen worden zijn de volgende:

 

Misselijkheid

Het gebruik van acupunctuur tijdens de zwangerschap tegen misselijkheid heeft een aanzienlijke effectiviteit. Het te stimuleren van het gebied op het binnenste en middelste deel van de arm, precies drie vingers boven de polsvouw (punt 6 van het pericardium). Dat samen met de stimulatie van andere zones, gelegen op de romp en benen om balans te creëren.

Hoofdpijn

Normaal gesproken zijn hoofdpijnen tijdens de zwangerschap minder voelbaar. Maar in 30% van de gevallen gebeurt dit echter niet. Acupunctuur kan de ideale oplossing zijn, omdat het onder controle wordt  zonder medicatie te hoeven nemen. is er een afname van zowel de frequentie van de aanvallen als de intensiteit van pijn en andere bijbehorende symptomen, zoals gevoeligheid voor licht, misselijkheid en braken.

Lage rugpijn

Het is een typisch ongemak van de zwangerschap, vooral in de laatste maanden. Ook in dit geval maakt acupunctuur een progressieve vermindering van pijn mogelijk zonder medicatie te hoeven nemen. De gestimuleerde gebieden bevinden zich op de rug en benen.

Stuitligging

Acupunctuur kan de baby helpen zich om te draaien. Stuitligging is een van de meest bekende toepassingen van acupunctuur, van Moxa in het bijzonder. Een punt wordt gestimuleerd op de buitenste hoek van de kleine teen van beide voeten, met een naald of het wordt met Moxa verwarmd. Af en toe zijn er vier sessies nodig, maar soms een sessie is voldoende. De behandeling wordt uitgevoerd tussen week 32 en 35 van de zwangerschap. Het zou nutteloos zijn om dit van tevoren te doen, omdat het kind nog veel ruimte in de baarmoeder zou hebben en vóór de bevalling zou de baby zich kunnen terugkeren naar de stuitligging. Vóór de sessie is het belangrijk om een echografie te hebben om de positie van de foetus te controleren.

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken in haar praktijk voor acupunctuur in Amsterdam dan kun je Caludia een e-mail sturen naar 

info@claudiamercier.nl

nl_NLNederlands
es_ESEspañol nl_NLNederlands