Isabel Mercedes

Isabel Mercedes

Isabel Mercedes

Ik ben Isabel Mercedes (1970), partner, moeder van twee zonen en sinds 1996 woonachtig in Amsterdam. Naast Nederlands spreek ik ook Spaans en Engels.

Geboren in de Dominicaanse Republiek, waar ik me vanaf mijn zestiende heb ingezet voor de positie van de vrouw. Met theater, dans en gezondheidsvoorlichting bij een vrouwengezondheidscentrum heb ik vrouwen gestimuleerd om zich te blijven ontwikkelen en hun eigen keuzes te maken. Eenmaal in Amsterdam werkte ik als maatschappelijk en sociaal werkster in de vrouwenhulpverlening en als ondernemer.

Ervaringen

Vrouwen aan het woord

Melisa

testimonial Melissa

Moeder:

” Mijn ervaring van mijn bevalling met Isabel Mercedes, was geweldig. Zij vergezelde mij in de meest transcendente ervaring die ik tot nu toe heb gehad in mijn leven. Een proces van transformatie op alle niveaus, die aan het einde, je laat met een mooi cadeau: een kind, een nieuw begin van het leven. Het is zeer belangrijk om te navigeren van het proces met liefde, vrede, vertrouwen, en zeker dat heeft ze mij gebracht! Op dat momenten waar je hormonen in revolutie zijn, waar je bent geconfronteerd met de afgrond, onzekerheid, angsten, herinneringen, verlegenheid, twijfelt… Zij was er bij mij, delen van haar kennis, met een lichte glimlach, zoete stem, een thee, een knuffel, een massage, een enorme moeder genegenheid. Dankbaar dat ik mijn eerste geboorte met je heb doorgebracht, het kon niet beter zijn geweest.”

Lees ook de overige ervaringen van clienten.

Motivatie

Door mijn twee bevallingen (ziekenhuisbevalling in 1999, thuis op 5-hoog in 2004) maakte ik kennis met de zorg rondom zwangerschap in Nederland. Die was uitstekend georganiseerd, maar toch ontbrak er iets voor mij. Ik miste iemand die er voor mij was, die me kon ondersteunen en zonder oordeel naar me kon luisteren. Uit die ervaring is de gedachte ontstaan om doula te worden.

Ik wil vrouwen ondersteunen en ‘empoweren’ op de momenten waarop zij dat het meest nodig hebben. Als doula kan ik je zoveel aandacht en zorg bieden als je maar nodig hebt. Op de bijzondere momenten van je zwangerschap, de bevalling en de periode daarna ben ik graag degene die er echt voor jou is, die ziet wat je behoeften zijn en die echt naar je luistert.

 

Opleiding

Ik heb de Doula-opleidingen gedaan van Jennifer Walker en Joyce Hoek-Pula bij JJ Doula Amsterdam. Ook volg ik regelmatig workshops, symposia en cursussen van experts rondom de thema’s zwangerschap en de periode na de bevalling. Zoals Spinning Babies van Gail Tully, Fasciatherapist van Marcelo Windolph, Balance for Better Birth van Debra MacLaughlin, Orgasmic Birth van Debra Pascali-Bonaro, en Born to Be van Dr. Michel Odent. Meer weten over mij, lees verder op linkedin bij Isabel Mercedes.

Netwerk

De NBvD is de beroepsvereninging voor Doula’s. Ik ben gediplomeerde en lid van de NBvD. De gedragscodes die de NBvD hanteren, is voor mij leidend in het werk dat ik doe als doula.

Ik ben aangesloten en bezig met mijn postnatale doula opleiding bij de (enige) organisatie die in Nederland hulp biedt aan gezinnen in de periode na de bevalling: The Postnatal Support Network.

nl_NLNederlands